Enthousiast van kleine succesjes

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet. Gemeenten staan dichterbij bewoners en kunnen bewoners beter ondersteunen, dat is de gedachte. In Heerhugowaard opende op 1 januari 2015 Het Sociaalplein; een samenwerkingsverband tussen zes partijen die verschillende taken in het sociaal domein uitvoeren. Het eerste half jaar overlegden professionals van Het Sociaalplein wekelijks op het gemeentehuis. Anderhalf jaar later zijn er zeswekelijkse buurtoverleggen waarop alle partijen uit de buurt welkom zijn. In deze publicatie lopen we mee met Patricia van Dooyeweerd, kwartiermaker van ‘Het buurtgericht Sociaalplein’. Waarom deze buurtoverleggen? Wat levert het op? En moeten deze overleggen doorgaan?

Lees hier verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s